Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuwsoverzicht

Op deze pagina vindt u alle nieuwsberichten van Tecona

Ik ben nieuwsgierig van aard en dat komt goed van pas!

Sinds augustus van dit jaar is het TECONA team uitgebreid met Kyle Hellenbrand (22) uit Brunssum. Kyle heeft in april van dit jaar zijn HBO studie Applied Science met succes afgesloten. Hij heeft zich gespecialiseerd in Chemical Engineering. Als Kyle niet aan het werk is, vind je hem met vrienden op het terras of achter zijn computer waar hij zijn vrienden online ontmoet. Naast zijn interesse voor alle digitale fun, mag Kyle ook graag boeken lezen. Vooral boeken die gaan over wetenschap en techniek met luchtige uitleg over allerlei nieuwigheden en ontwikkelingen op technisch gebied, hebben zijn aandacht.

“Ik ben nu bijna een half jaar klaar met mijn studie en ik heb al zoveel geleerd in de praktijk sinds die tijd”, vertelt Kyle. “Tijdens mijn studie heb ik natuurlijk stages gelopen, maar nu ik echt aan het werk ben, zie ik de toepassingen vanuit mijn studie in de praktijk. Ik leer ook elke dag weer nieuwe dingen, één daarvan is het technisch tekenpakket SolidWorks. Ik ben bezig om technische apparatuur in kaart te brengen. Via digitale tekeningen en simulaties worden situaties uitgewerkt, krijgen we inzichten en kunnen we berekeningen maken. Deze uitkomsten zijn belangrijk om situaties na te bootsen van apparatuur binnen chemische installaties. Ik vind het uitzoeken en puzzelen over hoe zaken in elkaar zitten super interessant. Mijn nieuwsgierige aard naar techniek en innovatie, worden op deze manier helemaal beantwoord”.

“Toen ik klaar was met mijn studie wist ik nog niet meteen waar ik precies zou willen werken, maar ik wist wel dat het iets moest worden met engineering in de chemische industrie. Als Generatie Z-er ben ik opgegroeid met internet en via googelen kwam ik in contact met TECONA. De vacature voor Technisch Engineer sprak mij aan en ik heb meteen gesolliciteerd. Na leuke, interessante én diverse gesprekken met onder andere TECONA medewerkers waarmee ik kennis mocht maken, heb ik sinds augustus een contract. Ik ben warm ontvangen en voel me meteen thuis bij deze organisatie. Ik zie voor mijzelf veel uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden en denk ook dat ik mij niet snel zal vervelen binnen deze organisatie en hun type klanten”.

Terug naar overzicht